Katja Schuurman wint Gouden Föhn

geplaatst op woensdag 18 mei 2016

Welke BN’er heeft het mooiste kapsel? Meer dan 4.000 Nederlanders die de afgelopen week hun stem uitbrachten bij de 5e editie van de Verkiezing van de Leukste Kapsalon gaven antwoord op deze vraag. Katja Schuurman is de grote winnaar en ontvangt op 27 juni uit handen van Dirk Zeelenberg, eveneens gezegend met een mooie bos krullen, de ‘Gouden Föhn’. De presentatrice blijft in de verkiezing Lieke van Lexmond voor die daarmee de Zilveren Föhn ontvangt. Doutzen Kroes eindigt als derde en wint de Bronzen Föhn.

 

Krullen als handelsmerk
Verrassend is de keuze van Nederlands publiek voor Katja Schuurman misschien niet. Ze heeft van haar prachtige bos krullen echt haar handelsmerk gemaakt. Uit een rondvraag onder kapsalons blijkt dat de Nederlandse vrouw regelmatig vraagt om ‘die mooie Katja-Krullen’. Toch is voor Katja zelf haar kapsel niet heilig. ‘Als het nodig mocht zijn om een mooie film- of tv-rol te bemachtigen zou mijn haar zou er zeker af mogen', zegt ze op de website van Kemna Casting.

 

Verkiezing voor Stichting Haarwensen
Tot en met 31 mei kan er nog gestemd worden op de favoriete kapsalons. Via de verkiezing wordt tevens geld ingezameld voor Stichting Haarwensen, deze stichting maakt voor zieke kinderen pruiken van echt haar. Op 27 juni is de Award Show waar de winnende kapsalons een Award ontvangen en de Gouden, Zilveren en Bronzen Föhn worden uitgereikt. 

 

De volledige top 10 

1. Katja Schuurman

2. Lieke van Lexmond

3. Doutzen Kroes

4. Sylvie Meis

5. Carice van Houten

6. Ilse de Lange

7. Nicolette van Dam

8. Yolanthe Sneijder-Cabau

9. Daphne Deckers

10. Bridget Maasland

MBL_facebook_icon_grijs
MBL_twitter_icon_grijs